Kuopio – Kallaveden kaunotar

Tahkon vesireitti alkaa Kallavedeltä Kuopiosta, joka on Suomen suosituimpia matkailukaupunkeja. Monipuoliset käyntikohteet sekä vakiintuneet tapahtumat kuten Kuopio Tanssii ja Soi sekä matkustajasatamassa pidettävät Kuopion kansainväliset viinijuhlat houkuttelevat Kuopioon suuren joukon vieraita joka kesä – osa heistä on veneilijöitä. Vaihtuvia tapahtumia riittää erilaisista urheilutapahtumista ja messuista taidenäyttelyihin ja konsertteihin.

Kuopiolaiseen elämänmenoon tutustut helpoimmin viettämällä aikaa torilla ja kauppahallissa kilometrin päässä satamasta. Kaupungin nähtävyyksiä voit katsella omatoimisesti kierrellen sekä Vossikan tai katujunan kyydissä istuen.

Sataman lähiravintoloista kannattaa painaa mieleen maankuulu muikkuravintola Vapaasatama Sampo, Makasiiniravintola Albatrossi vieraslaiturin vieressä sekä Ravintola Wanha Satama, jonka terassilla voit ruokailla ja nauttia kesäpäivästä aivan veden äärellä. Sataman Helmen suosittu kesäterassi on täydellinen kaupunkikierroksen aloituspaikka.

Kuopion Satamapalvelut


Maljalahden satamapalvelut

52 kpl poijupaikkoja, kylkikiinnityspaikkoja, polttoainejakelu, venetarvikkeita, korjauspalvelu, vesi- ja sähköpisteet, septitankin imutyhjennys, wc, suihku ja ravintolapalvelut äärellä.

Lue lisää >>


Vierasveneilijöiden neuvontapalvelu

Purjehduskaudella joka päivä klo 7.00-21.00, puh. 044 7185 195 tai 044 718 1331

Lue lisää Kuopion muista satamista ja venepaikoista >>

 

Matkailuinfo

Kuopio Info, Kauppakeskus Apaja
Kauppakatu 45, 70101 Kuopio
puh. 0800 182 050 (ilmainen) tai +358 17 182 584
tourism(at)kuopio.fi tai palveluneuvonta(at)kuopio.fi
Avoinna arkisin klo 8–15

www.kuopiotahko.fi