Juankoski – Kahden kanavan kaupunki

Karjalankosken ja Juankosken sulkujen jälkeen kannattaa pysähtyä Niskakosken vierasvenesatamaan ja Hotelli-ravintola Ruukin Kievariin, josta kaupungin keskustaan on matkaa noin 300 metriä.

Juankoski on noin 5000 asukkaan pirteä maalais-kaupunki, jonka pinta-alasta on viidennes vettä. Juankosken kaupungin läpi kulkeva Tahkon vesireitti kiemurtelee vehmaassa jokimaisemassa. Niskakosken satamasta pääset heti tutustumaan hyvin säilyneeseen ruukkimiljööseen.

Juankosken satamapalvelut

Niskakosken satama

Vierasvenesatama, vieraspaikkoja 12, polttoainejakelu, septitankkien ja pilssivesien tyhjennys, sähköpiste, juomavesi, wc, jätehuolto, suihku, sauna tilauksesta, uimapaikka, majoitus-, ruokailu- ja pyykinpesumahdollisuudet. Matkailuinfo sijaitsee satama alueella ja kauppoihin on matkaa n. 300 metriä.

Juankosken kesätapahtumat

Tutustu Juankosken tapahtumakalenteriin >>