Tahkon Golfkausi lähestyy

Lumi Tahkon molemmilta kentiltä on lähestulkoon sulanut ja griinit ovat olleet jo pari viikkoa harsojen alla. Talvehtiminen on sujunut normaalisti eikä pahoja vaurioita ole päässyt syntymään.

Pitkään jatkuneet yli -30 asteen pakkaset tammikuussa ja samanaikaisesti käytännössä lähes lumeton kenttä olivat todella huono yhdistelmä – ja tämä näkyy nyt väistämättä muutamien, varsinkin veden äärellä sijaitsevien griinien kunnossa. Niissä on jälkiä jääpoltteesta.

Nyt odotetaan roudan sulamista, yöpakkasten loppumista ja päivälämpötilojen nousua. Kentät päästään näillä näkymin avaamaan normaalirytmissä; New Course äitienpäiväviikonlopuksi ja Old Course tästä viikon päästä.

New Coursen rangekatos on jo auki pallojen itsekeräys-periaatteella.

Puuston harventamiselle monta perustetta

Viime kauden lopulla molempien kenttien pelattavuus, turvallisuusnäkökohdat ja kentän hoitoon liittyvät asiat analysoitiin oululaisen kenttäarkkitehti Jari Rasinkankaan toimesta. Hän teki suunnitelman, jonka mukaan puustoa on nyt talven aikana harvennettu runsaasti molemmilta kentiltä niiden varsinaisen alkuperäisen luonteen kuitenkaan muuttumatta.

Tällä toimenpiteellä on tähdätty em. syiden lisäksi aukaisemaan Tahkon kenttien kauniit järvimaisemat vielä entistäkin näyttävimmiksi ja tekemään pelaamisesta nautittavampaa. Ruohon kasvulle elintärkeän aamuauringon valo pääsee lisäksi paistamaan nyt esteettä niin lyöntipaikoille, väylille kuin griineille.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jukka Ilva, 044 555 7450

 

Katso myös kesän 2016 golfpaketit ja tarjoukset täältä >>