Maastohiihto

Tahkon ja Nilsiän alueella suksilla pääsee melkein minne vain. Normaalitalvena Tahkon alueen 68 km latuverkosto avautuu marraskuun lopulla ja on huollettuna huhtikuulle asti. Ladut ulottuvat metsä- ja harjumaisemien lisäksi Tahkon ja Nilsiän palveluiden äärelle, sekä hieman myöhemmin myös Syvärin jäälle jolloin jääladut tuovat noin 17km lisää hiihdettävää. Tahkon ladut palvelevat sekä vapaan että perinteisen hiihtotavan ystäviä. Valaistua latua on 16km verran. Valot syttyvät hämäräkytkimen avulla ja sammuvat illalla noin klo 22.15. Ladut pyritään huoltamaan aamulla klo 09.00 mennessä.

Valittavana on eri tasoisia ja -mittaisia reittejä, joiden varrella palvelee mukava määrä taukopaikkoja, kahviloita ja ravintoloita. Hiihtoharrastusta aloitteleville suosittelemme jäällä kulkevaa Aholansaareen menevää jäälatua tai miellyttävää Golflatua, josta on yhteys Tahko Spalle saakka. Ylimääräistä hienvuodatusta kaipaava voi puolestaan suunnata Rahasmäen lenkille, jonka varrella on erittäin haastavia nousuja ja laskuja. Autolla hiihtämään saapuvien on helppo jättää auto esimerkiksi Tahkolahden pohjukan isolle parkkialueelle tai Tahko Spa Hotellin pihaan, josta pääsee näppärästi lähiliikuntapuiston ja Golf- tai Rantaladun kautta kaikkialle latuverkoston laduille.

Maastohiihtovälineitä voi vuokrata SkiMac Promenade – vuokraamosta ja mikäli omat hiihtovälineet kaipaavat huoltoa, voit jättää ne ammattilaisten käsiteltäväksi SkiMac Huoltoon. Muistathan, että Tahkonrinteiden hiihtokoulu tarjoaa opetusta myös maastohiihdossa.

Jaa sivu:facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Suosittelemme
tahko ladut paikannus

Sähköinen latukartta + GPS paikannus

Tahkon alueen sähköinen latukartta mahdollistaa sijainnin seuraamisen myös laduilla. Salli sijaintipalvelut mobiililaitteestasi ja pysy kartalla.

Tutustu
tahko latukartta

Tahkon reittitiedote

Mitkä Tahkon Reittipoolin laduista ovat auki ja missä ne sijaitsevat? Täältä se selviää.

Tutustu
Tahko Latukartta 480x280

Tulostettava latukartta ( PDF )

Perinteinen latukartta tulostettavassa muodossa. Saatavilla paperiversiona myös useimmista alueen yrityksistä.

Tutustu
suksien huoltaminen tahkolla

SkiMac Huolto

Vauhtirinteen juurella, SkiMac Tirol -välinevuokraamossa toimiva välinehuolto huoltaa sukset ja laudat nopeasti ja ammattitaidolla.

Tutustu
tahko hiihto skiing equipments

Maastohiihtovälineiden vuokraus

SkiMac Promenadesta vuokraat maastohiihtovälineet niin luisteluhiihtoon kuin perinteiseenkin menoon.

Tutustu
Viikon tapahtumat
  • Kuopio
  • Tahko
  • Lähialue