Alamäkipyöräilyradat Tahkolla

Perinteisen maastopyöräilyn lisäksi Tahkolla on loistavat olosuhteet myös alamäkipyöräilyyn. Tahkonrinteillä on kuusi erilaista, merkattua alamäkirataa, joista kaksi on punaista, kaksi sinistä ja kaksi vihreää. Hissi vie kesäkaudella huipulle kolmena päivänä viikossa ja korkeuseroa kertyy vajaan parinsadan metrin verran.

Lähimmät P-alueet sijaitsevat hissin ala- ja yläasemien tuntumassa, joten varusteet ja muut tarvikkeet saa autolla ihan äärelleen. Tuolihissin ylä-asemalla palvelee näköalaravintola Panorama Bar & Café ja rinnealueen toisessa reunassa Pehkubaari, jonne on hissin yläasemalta kilometrin mittainen matka harjanteella kulkevaa hyvää hiekkatietä pitkin.

Ohjeita alamäkiratojen käyttäjille

  • Jokainen ajaa reiteillä omalla vastuullaan.
  • Reiteillä ei ole päivittäistä ylläpitoa.
  • Suorituspaikkoihin on hyvä tutustua etukäteen.
  • Käyttäjien tulee ottaa huomioon olosuhteet sekä ratojen kulumisesta syntyvät muutokset ja ajaa niillä itselleen turvallista vauhtia.
  • Ota huomioon muut alueella liikkujat. Pyöräilijöillä on ehdoton väistämisvelvollisuus!
  • Reiteillä ajettaessa on käytettävä kypärää.

 

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Monipuoliset reitit

Vauhtia ja kurveja

Tahkonrinteiden Maisemahissin kesäkausi on päättynyt 5.8.2017. Hissi pyörii jälleen kesäkaudella 2018, tarkemmat ajankohdat ja kellonajat vahvistetaan talven aikana. Alamäkiradat ovat normaalisti avoinna keliolosuhteiden mukaisesti. Syyslomaviikolla, myös molemmat Tahkon huipulla sijaitsevat rinneravintolat - Pehkubaari ja Panorama ovat avoinna päivittäin.
Tahkon-tuolihissi-pyöräilijä

Hissin aukioloajat

Katso lisää
Tahko-alamäkiradat-2017

Alamäkiratojen kuvaukset

Katso lisää