Tutustu Juankosken tapahtumiin!

Juankoski Here I Come

Juankosken historia alkaa vuodesta 1746, jolloin Juankoskelle perustettiin Suomen ensimmäinen järvimalmiruukki. 1800-luvulla Juankosken rautaruukki kukoisti, ja koko nykyinen Juankoski onkin rakentunut idyllisen ruukkialueen ympärille. Tehdasalue rakennuksineen on säilynyt upeasti tähän päivään saakka ja se onkin näkemisen arvoinen, teollisista perinteistä kertova kokonaisuus.

Historiallisen ruukkimiljöön useat vanhat rakennukset ovat osittain uusiokäytössä. Rakennuksista vanhinon empiirityylinen Patruunanpytinki vuodelta 1826. Vanhassa masuunirakennuksessa sijaitsee Juankoskentehtaan- ja työväenmuseo, Masuuni Brunou. Museossa on neljä näyttelykerrosta, jotka kertovat ruukintuotannosta, raudan valmistuksesta sekä koko tehdasyhteisön historiasta.

Entinen kauppatalo, nykyinen Soittokunnan talo, toimii Juantehtaan soittajien ja musiikinharrastajien harjoitustilanaja Juankosken Kulttuurihistoriallisen Seuran leipomo-kahviona, muskarina ja kokoontumistilana.

Vanha postipytinki on retkeilymajakäytössä ja alun perin työläisten asunnoiksi rakennettu, sittemmin kahvilapytinkinä toiminut rakennus pitää sisällään lahjatavaraliikkeen, näyttelytilat sekä kesäisin matkailuinfon. Tehtaan navetassa on leipomo-kahvila-matkahuolto, kuntoilusali sekä metsästys- ja urheiluvälineliike.

Tänä päivänä Juankoski on sekoitus vanhaa tehdasmiljöötä ja maaseutukaupunkia, jossa asukkaillamme on hyvä elää ja asua.

Tervetuloa Juankoskelle! Toivottaa Ruukin Patruuna

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pala historiaa

Juankosken Ruukkialue

Juankosken vetovoima liittyy enemmänkin omaan kokemiseen ja tekemiseen, kuin päälleliimattuun pintakiiltoon. Juankoskella ollaan kosketuksissa luonnon kanssa inhimillisellä, jokapäiväisellä tävalla. Täällä kellään ei ole tarve arvostella toista, vaan leppoisa elämänasenne ohjaa kaikkea tekemistä. Tule, ole aktiivinen tai lepää, osallistu tai vetäydy, miten vain, kunhan rentoudut.
Pisan-luonnonsuojelualue

Juankosken nähtävyydet

Katso lisää
Juankosken-Ruukkialuekartta

Ruukkialueen kartta

Katso lisää
supermarsu
Muuruvesi - 25.2.2018

Supermarsu

supermarsu
Muuruvesi - 3.3.2018

Supermarsu

supermarsu
Juankoski - 4.3.2018

Supermarsu-näytelmä

Lasten-hiihtokoulu
Juankoski - 6.3.2018

Lasten Muumi hiihtokoulu

Tutustu muihin tapahtumiin
Näytä tapahtumakalenteri