Reitin sillat

Jännevirran nostosilta

Saimaan syväväylän mukaisesti pidennetty liikennekausi, käytettävissä vuorokauden ympäri. Silta avataan vain pyynnöstä, eikä sitä avata pelkästään vapaa-ajan liikenteelle ma-pe 6.30-8.00 ja 16.00-18.00 välisinä aikoina. Sillan alikulkukorkeus suljettuna on 1,4 m. Pyydä avausta numerosta 0400 576 394. Avaus tilauksesta noin 30 min. Vireillä on hanke uuden 24 m korkean sillan rakentamiseksi. Työt on tarkoitus käynnistää v. 2016.

Tikkalansaaren ratasilta ”Kallansillat”

Reitti Siilinjärven Vuorelan satamaan ja Kylpylähotelli Kunnonpaikan rantaan kulkee Tikkalansaaren sillan alitse. Kallansiltojen mittavan remontin jälkeen vesireitin liikennöitävyys on parantunut suoran laivaväylän ja leveämmän silta-aukon vuoksi. Avattava ratasilta haittaa jatkossakin vesiliikennettä, mutta nykyistä korkeampi silta mahdollistaa pääosan veneliikenteestä ilman avauksia.

Rautatiesillan nostaminen tapahtuu etäavauksena ja avausta valvotaan kameroilla. Käytettävissä vuorokauden ympäri. Alikulkukorkeus on 5,2 m / 12,0 m. Avaukset tilataan Taipaleen kanavalta puhelinnumerosta 020 637 3995. Avataan pyydettäessä huomioiden junaliikenne.

Alituskorkeudet

18-metrisellä mastolla varustetulla veneellä pääsee Tahkon vesireitillä Muuruvedelle asti. Muuruveden sillan alikulkukorkeus on 14 m, Karjalankoskella sähköjohdon alituskorkeus on 12 metriä ja siltojen 6 m. Lastukosken sulun jälkeinen tien alitus on matala, vain 4,3 metriä. Mikäli reitiltä haluaa poiketa Siilinjärvellä sijaitsevalle Järviterminaalille, on reitillä Kuopion lentoaseman pohjoispäässä Ritarien silta, jonka alikulkukorkeus on 6,2 m ja syväys 1,7m.

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail