Kuopion teatteripaketit

Teatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ja henkilötyövuosiltaan Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiteatteri. Ensi-iltoja on vuosittain 7-10, esityksiä noin 300 ja katsojia noin 70 000. Henkilökuntaa noin 80 (taiteellista, teknistä ja hallinnollista). Teatterin juuret juontavat vuoteen 1902, jolloin Kuopion Näytelmäseura perustettiin.

Ohjelmiston kotimaisuusaste on vahva. Osana sitä on kotikirjailijaprojekti, joka tuottaa uusia, varta vasten Kuopion kaupunginteatterille kirjoitettuja näytelmiä ja siten tukee ja edistää suomalaista näyttämötaidetta. Neljä näytelmää on jo kantaesitetty, yksi on vielä tuotantovaiheessaan.

Kuopion kaupunginteatteri on erittäin tunnettu vahvasta musiikkiosaamisestaan. The Sound of Music, joka avasi kaksi vuotta remontissa olleen teatteritalon syksyllä 2014, oli yleisömenestys.  Syyskuun alussa 2015 ensi-iltansa saanut Housut pois -musikaali jatkoi samaa perinnettä.

Teatteri tekee myös kansainvälistä yhteistyötä. Sitä on tehty muun muassa Viroon, Ruotsiin, Tšekkeihin ja Skotlantiin. Yhteistoiminta tšekkiläisten teatterintekijöiden kanssa tuotti keväällä 2014 I Hired a Contract Killer -näytelmän Maria-näyttämölle, ja tunnettu virolainen ohjaaja Priit Pedajas on tulossa vierailemaan Kuopioon. Hänen ohjauksensa Kun kyyhkyset katosivat saa ensi-iltansa tammikuussa 2016 Minna-näyttämöllä.

Kuopion kaupunginteatterin tehtävänä on tuottaa korkeatasoista ja monipuolista teatteritaidetta, antaa elämyksiä ja virikkeitä, syventää inhimillisyyttä ja vuorovaikutusta sekä edistää kuopiolaisten ja ympäristössä asuvien ihmisten hyvinvointia.

Teatterin voi varata kokouksiin tai yksityistilaisuuksiin

Hulppeassa teatterissa on kaksi salia: 464-paikkainen Minna-näyttämö sekä 212-paikkainen Maria-näyttämö. Teatterissa esitetään huippusuosittuja näytelmiä lähes päivittäin ja halutessasi voit myös vuokrata näyttämön käyttöösi yksityistilaisuutta varten. Myös muut upeat tilat ovat käytettavissä, joten teatterissa voi järjestää isonkin tapahtuman.

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Suosittelemme

Viulunsoittaja-Katolla-teatteri-kuopio

Original Sokos Hotel Puijonsar...

Katso lisää
Kuopion-teatteripaketit_majoitus

Kuopion teatteripaketit

Katso lisää
Viulunsoittaja-Katolla-teatteri-kuopio

Kaupunginteatterin esityskalen...

Katso lisää
kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri

Katso lisää