Voimaa luonnosta

Luontokohteet

Kuopio sijaitsee luonnon keskellä ja sen vuoksi luontokohteita on mukavasti tarjolla. Valittavana on järviluonto ja Kallaveden upea vesistö tai hulppeat metsäkohteet Puijon johdolla.

Alla on mainittu tarkemmin tietoja jokaisesta kohteesta.

Puijo

Puijon mäen voi tunnistaa jo korkeasta Puijon tornista, joka on tunnettu nähtävyys Kuopiossa. Kyseinen kohde tarjoaa retkeilijöille oivan maaston haastavaankin reittiin, sillä maaston korkeuserot ovat hyvin vaihtelevia. Luontopolkuja löytyy tästä kohteesta kolme kappaletta, joista jokainen voi valita mieluisensa. Matkan varrelta löytyy useita info-kylttejä, mitkä kertovat tietoa ympäristöstä ja alueen historiasta. Puijolta löytyy myös yleisessä käytössä oleva tulipaikka. Hyviä lähtöpaikkoja Puijolla retkeilyssä ovat Puijon urheilulaakso, Puijon tornin alue sekä Antikkala.

Laavu ja tulipaikka Puijolla

Puijonsarvesta löytyy helposti saavutettava laavu tulipaikkoineen.

Kolmisoppi-Neulamäki

Kolmisopen-Neulamäen alue tunnetaan myös nimellä Neulamäki-Vuorilammen retkeilyalue. Kyseinen alue tarjoaa kolme eri tasoista luontopolkua noin seitsemän kilometrin päästä Kuopion keskustasta. Reiteistä kaksi on hieman lyhyempää kahden ja neljän kilometrin reittejä. Kyseiset reitit ovat tasoltaan svaihtelevia. Vaativin reitti nousee ylös Neulamäen laelle upeille kallioille, josta aukeaa hienot maisemat. Jonkin verran polkuja kulkee myös kivikkoisessa maastossa, mutta alueella selviää kyllä kohtuullisen helposti ja haastavimpien osuuksien sijasta voi pysytellä helpoilla reiteillä.  Jokaiselta reitiltä löytyy info-kyltit ja selkeät viitat. Vuorilammen rannassa on kaikille avoimessa käytössä oleva nuotiopaikka.

Vuorilammen nuotiopaikka Kuopiossa

Vuorilammen nuotiopaikalla voi vapaasti käydä keittelemässä vaikkapa nuotiokahvit.

 

Katiskaniemi

Katiskaniemen luontoalue on lähellä Kylpylähotelli Rauhalahtea ja on siten erinomainen virkistäymisalue lyhyisiin kävelyihin Rauhalahdessa majoittuville. Alueelta löytyy muutaman kilometrin mittaisia luontopolkuja, jotka kulkevat osan matkaa rannan läheisyydessä sekä vanhassa metsikössä. Reiteiltä löytyy info-kylttejä.

Katiskaniemi-Kuopio_pitkospuut

Katiskaniemen reitillä on sekä pitkospuita, että on pitkospuita, että haastavampaa juurakkopohjaa.

 

Suovu-Palonen

Tämä vaellusreitti on retkeilyä rakastaville. Reitillä on pituutta 16 kilometriä ja matkan varrelta löytyy leiriytymispaikkoja, joissa voi yöpyä tai levähtää hetkisen omia eväitä nauttien. Reitti seuraa nimensä mukaisesti pitkiä matkoja Palosenjokea ja loppupäässä reittiä on useita lampia. Palosenjoki laskee lopulta Kallaveteen ja loppukosken suulta löytyy myös laavu nuotiopaikkoineen. Runsaiden vesistöjen ansiosta kalastusta harrastaville löytyy reitiltä hyviä kala-apajia.

Suovu-Palosen reitille pääsee kätevästi Länsirannantieltä.

Etelä-Kallavesi

Kuuluisa Kallavesi on vesillä retkeilevälle oikea aarreaitta. Etelä-Kallaveden saaristossa on runsas valikoima rantautumispaikkoja veneilijöille sekä vapaassa käytössä olevia laavuja sekä nuotiopaikkoja.

Etelä-Kallavedeltä löytyy myös vapaassa käytössä olevia kalamajoja periaatteella ensiksi tulleet antavat tilaa viimeksi tulleille.  Käyttö on tarkoitettu lyhytaikaiseen (1-3 vrk) vierailuihin ja oletuksena on, että vierailun jälkeen paikat jätetään hyvään kuntoon seuraavaa kävijää varten.

 

Laavu Etelä-Kallavedellä

Etelä-Kallavedeltä löytyy runsaasti erilaisia laavuja januotiopaikkoja.

 

 

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

aivan kaupungin läheisyydessä

Upeita alueita

Kuopio juuri oikea paikka luonnon rauhasta nauttiville. Aivan keskustan tuntumasta löytyy jo muutamia luontopolkuja, joita pitkin pääsee tutustumaan Pohjois-Savon kauniiseen luontoon. Reittejä löytyy eri tasoisia, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä.
melontaa Kallavedellä

Kallaveden laavut

Katso lisää
Retkeilyreitin kyltit

Kuopion luontoreitit

Katso lisää