Luontokohteet

Kuopio lake

 

Kuopio sijaitsee luonnon keskellä ja sen vuoksi luontokohteita on mukavasti tarjolla. Valittavana on järviluonto ja Kallaveden upea vesistö tai hulppeat metsäkohteet Puijon johdolla.

Kuopio juuri oikea paikka luonnon rauhasta nauttiville. Aivan keskustan tuntumasta löytyy jo muutamia luontopolkuja, joita pitkin pääsee tutustumaan Pohjois-Savon kauniiseen luontoon. Reittejä löytyy eri tasoisia, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä. Alla on mainittu tarkemmin tietoja jokaisesta kohteesta.

Puijo

Puijon mäen voi tunnistaa jo korkeasta Puijon tornista, joka on tunnettu nähtävyys Kuopiossa. Kyseinen kohde tarjoaa retkeilijöille oivan maaston haastavaankin reittiin, sillä maaston korkeuserot ovat hyvin vaihtelevia. Luontopolkuja löytyy tästä kohteesta kolme kappaletta, joista jokainen voi valita mieluisensa. Matkan varrelta löytyy useita info-kylttejä, mitkä kertovat tietoa ympäristöstä ja alueen historiasta.

Kolmisoppi-Neulamäki

Kyseinen alue tarjoaa kolme eri tasoista luontopolkua noin seitsemän kilometrin päästä Kuopion keskustasta. Reiteistä kaksi on hieman lyhyempää kahden ja neljän kilometrin reittejä. Kyseiset reitit ovat tasoltaan suhteellisen helppo kulkuisia. Haastavin reiteistä on viiden kilometrin luontopolku. Jokaiselta reitiltä löytyy info-kyltit.

Katiskaniemi

Tämä luontoalue sijaitsee lähellä Rauhalahden lomakeskusta. Alueelta löytyy muutaman kilometrin mittaisia luontopolkuja, jotka kulkevat osan matkaa rannan läheisyydessä sekä vanhassa metsikössä. Reiteiltä löytyy info-kylttejä.

Halmejoki

Kyseinen kohde sijaitsee Ranta-Toivalassa mistä löytyy useita luontopolkuja. Reitit ovat suhteellisen helppokulkuisia ja parin kilometrin mittaisia. Lisäksi Karhonsaarelta löytyy luontopolkuja ja laavualueita. Saari tarjoaa luontopolkuja koko perheelle ja reiteillä on hyvät opasteet, joten eksymisen vaaraa ei ole.

KUOPION LUONTOPOLUT >>

KALLAVEDEN LAAVUT JA NUOTIOPAIKAT >>

Vaellusreitit Kuopiossa

Niittylahti

Kyseinen vaellusreitti on 10 kilometrin mittainen. Reitin varrelta löytyy useita suosittuja marja- ja sienipaikkoja.

Suovu-Palonen

Tämä vaellusreitti on retkeilyä rakastaville. Reitillä on pituutta 16 kilometriä ja matkan varrelta löytyy leiriytymispaikkoja, joissa voi yöpyä tai levähtää hetkisen omia eväitä nauttien. Myös kalastusta harrastaville löytyy reitiltä hyviä kala-apajia.

 

Kuopiota on helppo kiertää ja nähdä pyöräillen. Kaupunki on huomioinut pyöräilijät lähes joka puolella Kuopiota, joten liikkuminen on vaivatonta ja nopeaa. Maaston vaihtelevaisuuden vuoksi jokainen pyöräilijä löytää varmasti tasoisensa reitin. Esimerkiksi Puijon rinteet antavat hyvän haasteen kovempaa treeniä vaativalle pyöräilijälle, kun taas reitit Kallaveden rannalla sopivat hyvin nautiskelijoille. Kuopio tarjoaa myös kauniita sisämaan reittejä, joiden varrelta löytyy Pohjois-Savolaisia maalaismaisemia.

Kuopio on tunnettu sen useista vesistöistä. Kauniiden maisemien lisäksi vesistöt tarjoavat useita eri aktiviteetti mahdollisuuksia. Matkailijat voivat valita useista aktiviteettien järjestäjistä itselleen sopivan ja osallistua esimerkiksi Kallavesi risteilylle kauniina kesäpäivänä. Veneilijät ja kalastajat on huomioitu hyvin vesireiteillä. Esimerkiksi vesistöjen varrelta löytyy levähdyspaikkoja, joissa on  laavuja,  keittokatoksia ja nuotiopaikkoja. Osa paikoista tarjoaa alueen myös yöpymiseen. Kalastajia on huomioitu autioilla kalamajoilla, jotka ovat kaikkien vapaassa käytössä. 

Kuopio tarjoaa hyvät mahdollisuuden metsästykseen. Eräluvat.fi sivuilta löytyy lisä tietoa metsästyksestä ja siihen vaadittavista luvista: http://www.eraluvat.fi/

 

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail