Kalastus

Kallaveden ympäröimässä Kuopiossa on loistavat kalastusmahdollisuudet. Kaupungin omistuksessa on peräti 8500 hehtaaria vesialuetta Pohjois- ja Etelä-Kallavedellä sekä lisäksi pienempiä vesialueita Kuopionniemen lammissa ja järvissä. Vesialueisiin istutetaan vuosittain järvitaimenta, kuhaa ja planktonsiikaa.

Kuopion kaupungin vapaakalastusalueita ovat: Iso-Valkeisen (Päivärannan puoleinen) länsiosa, Pieni-Valkeinen Päivärannassa, Rahusenlampi, Ritosenlampi, Pitkälampi, Saarijärvi, Maljalampi, Sammakkolampi, Leväsenlampi, Pieni-Neulalampi, Neulalampi (kaupungin omistama osuus), Litmasenlampi, keskustan Valkeinen, Kuvelammet, Kolmisoppi ja Vuorilampi.

Edellä mainituilla alueilla saa ilman kalastuslupaa kalastaa yhdellä vavalla, ongella, pilkillä, heitto- tai vetouistimella ja perholla. Muilla kalastusvälineillä kalastaminen on kielletty. Kuopion Kaupungin sivuilta löydät lisätietoja uistin-, verkko-, ja tuulastusluvista.

Omaehtoisen kalastuksen lisäksi Ahtijahti järjestää myös kalastusreissuja, joissa oppaan kanssa löydetään Kuopion parhaat kala-apajat.

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Suosittelemme

Kalastusretket-Kallavedellä-Kuopiossa

Kalastusretket Kallavedellä

Katso lisää
kuopio tahko alue

Lisätietoa kalastusluvista

Katso lisää
Kalastus kuopio

Iso-Valkeisen urheilukalastusp...

Katso lisää