Liikunta

Kallaveden luonnonluistelurata
Mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin vetää porukalla luistimet jalkaan ja lähteä nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta aurinkoisena talvipäivänä. Kuopiossa, retkiluistelun pääkaupungissa, voi luistelusta nautiskella Kallaveden jäälle jäädytetyllä retkiluisteluradalla, jota käytetään myös Finland Ice Marathon -tapahtuman ratana. Kuopion Matkustajasatamasta lähtevä, ilmainen rata on kaikkien käytettävissä ja paikan päällä toimii myös mukava M/S Queen R -luistelukahvila sekä luistinvuokraamo, josta voi retkiluistimien lisäksi vuokrata myös mm. potkureita ja jopa suksia jääladuille menoon.

Luonnonjäällä luisteltaessa on syytä muistaa, että olosuhteet vaihtelevat jatkuvasti eli tarkkana pitää olla, railoja saattaa syntyä. Jää kestää, mutta kaatuminen on kurjaa. Lapsilla on hyvä olla kypärä päässä. Muita luistelukenttiä ja kaukaloita löytyy ympäri Kuopiota. Osa niistä on valaistu, katso lisätietoa Kuopion Kaupungin verkkosivuilta.

Finland Ice Marathon 21.-24.2.2018
Yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista luonnonjääluistelutapahtumista, Finland Ice Marathon järjestetään Kuopion Kallavedellä 21.-24.2.2018. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lasten oma Minimarathon lauantaina 24.2.2018. Osallistumismaksusta saa 2 euron alennuksen ranneketta näyttämällä. Matkoina 250m ja 2km, startit klo 12:00 alkaen.

Kuutamoluistelu ja ilotulitus 23.2.2018
Kuutamoluistelu luistellaan 2 km radalla tunnelmallisessa jätkänkynttilävalaistuksessa omatahtisesti. Illan ohjelma on erittäin mutkaton ja rento. Kuutamoluistelun keskuspaikkana on m/s Queen R-laivan edusta, missä soitetaan musiikkia ja ravintolapalvelut toimivat koko illan. Illan päättää ilotulitus klo 20.00.

Kasurilan Hiihtokeskus
Siilinjärvellä, noin 20km Kuopiosta pohjoiseen sijoittuva perheystävällinen keskus on mitä mainioin paikka alamäkielämän aloittamiseen. Ihan pienimmille löytyy mattohissi ja loiva rinne sekä suksikaruselli ja hauska Wernerin seikkailureitti. Taitojen karttuessa onkin mukava siirtyä turvallisesti hieman vauhdikkaampiin rinteisiin. Vuoden 2017 Lähikeskuksena palkitussa Kasurilassa on myös Hiihtokoulu, välinevuokraamo sekä tunnelmallinen rinnekahvila, joten rinteessä vierähtää helposti yksi jos useampikin lomapäivä. Tahkolle Kasurilasta on noin 40 minuutin ajomatka, joten seuraavaksi onkin sitten jo luonnollista siirtyä kokeilemaan isompien rinteiden huumaa. Kids -rannekkeella Hiihtokoulun yksityistunneista saa 5 euron alennuksen, varaa kurssit tästä >>

Hiihtoladut Kuopiossa
Hiihtoloma tarkoittaa hiihtämistä lomalla, eli sukset alle ja ladulle! Rauhassa kun aloittelee, pääsee uusi polvi mukavasti hiihtelyn makuun.  Kuopion alueella on valtavasti hyväkuntoisia latuja, myös valaistuna sekä tietenkin jäällä. Koululaisille sopivia lyhyitä pätkiä löytyy  ja retkeen kannattaa lisätä kuumat mehut, niin elämys on taattu. Tästä linkistä löydät kaiken laduista karttoineen, löytyypä sieltä jopa Iivo Niskasen voiteluvinkitkin!

Kylpylähotelli Rauhalahti
Perhelippu kylpylään 34 € (max 4 hlöä, joista 1-2 aikuista ja lapset alle 14v).
Sulkapallotunti liikuntasalissa 14 € sis. välineet

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Kaksi lasta yhden hinnalla kylpylään (norm. 7 € / hlö ja la&su 7,50 €)

Kaksi lasta yhden hinnalla Lasertaistelun  free for all vuorolle vko 10 (norm. 20 € / hlö)
Laservuorot vkolla 10
ti 6.2. klo 12-13
to 8.3. klo 14:30 – 15:30
pe 9.3. klo 14:30 – 15:30

Vesileppis Leppävirralla
Kylpylälippu 8 € aikuinen,  5 € lapsi, 6 € eläkeläinen,  25 € perhelippu
Keilaus 16 € / tunti sisältäen kengät
Edut voimassa la 17.2. alkaen. Saat edut rannekkeella.

Kylpylät
Kuopiossa ja sen lähialueilla on monta upeaa kylpyläkohdetta, joissa useimmissa on kylpylän lisäksi tarjolla myös paljon muutakin riemukasta tekemistä koko perheelle. Alueen kylpylöihin voit tutustua tästä linkistä.

Niiralan ja Lippumäen Uimahallit
Hiihtolomien aikana 19.2-4.3.2018 klo 16 asti, lapset joilla on ranneke, pääsevät uimaan 2 eurolla ( norm. hinta 4 € ). Lisäksi viikolla 10 eli 5.-9.3.2018, maanantaista perjantaihin kaikki alle 18 v pääsevät uimaan ilmaiseksi klo 8-16 välisenä aikana

Erityisohjelmaa Niiralan uimahallissa!
Kahtena päivänä uimisen lomassa pääsee samalla myös elokuviin
9.3. klo 18:00 näytetään uimahallissa Tappajahai -elokuvaa. Ikäraja on 15v. tai 18v. seurassa pääsee 12v. mukaan. Hui.
10.3. klo 11 ja 13 voi samalla katsoa Kunnon Dino -lastenelokuvaa, ei ikärajaa.

SuperCorner Pitkälahti
Koska kukaan ei jaksa hiihtää ikuisesti, on välillä kiva päästä sisätiloihin! Pääsymaksu rannekkeella vain 6€, katso aukioloajat ja muut lippuhinnat puiston verkkosivuilta.

Leikkipuistot Kuopiossa
Kantakaupungin leikki- ja lähiliikuntapuistot löydät kätevästi tästä kartasta, sekä erillisestä karttapalvelusta, josta voit samalla hakea monia muitakin liikuntapalveluita alueelta.