Kulttuuri

Kuopiosta löytyy paljon kivaa kulttuuria myös lapsille. Ulkoilujen lomassa on mukavaa piipahtaa vaikkapa teatterissa tai museossa. Yksi mukava vaihtoehto on tehdä päiväretki johonkin lähialueiden käyntikohteisiin.

 

Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatterin hiihtolomaviikkojen ohjelmistossa on suosittu koko perheen klassikko Ronja Ryövärintytär, joka saa ensi-iltansa vasta aivan lomasesongin alla. Tarina kertoo ennakkoluulojen voittamisesta sekä kuiluja ylittävästä ystävyyden voimasta. Esitys on riemukkaan visuaalinen fantasiaseikkailu Ronjan omantunnon heräämisestä hänen ystävystyessään Borkan poikaan Birkiin.

Liput alkaen: lapset (alle 16-vuotiaat) 15 € ja aikuiset 25 €. Kids -rannekkeella saat tikkarin teatteriesityksessä käydessäsi. Katso koko teatterin ohjelma ja osta liput tästä.

VB-valokuvakeskus

VB -Valokuvakeskus on mielenkiintoinen vierailukohde niin lapsille kuin aikuisille. Ranneketta näyttämällä voit lähettää VB-valokuvakeskukselta lomaterveiset kortin muodossa.  Puodista löytyy runsaasti valokuviin liittyviä kortteja, joista saat itse valita ja kirjoittaa siihen terveiset ystävälle, kummille tai mummille. Valokuvakeskus vastaa postituksesta ja tarjoaa kortin jokaiselle kävijälle.

Sisäänpääsy on normaalistikin ilmainen kaikille alle 12 -vuotiaille ilmainen, mutta hiihtolomien ajan ilmaiseksi vierailevat kaikki alle 19-vuotiaat.

Kuopion Taidemuseo

Useiden koululaisryhmien testaama ja kiitosta kerännyt Suomen taiteen tarina johdattaa läpi Suomen taiteen kehityskulun 1800-luvun alusta 1960-luvulle- Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma on esillä Kuopion Taidemuseossa vielä 4.3.2018 saakka.
Lippujen hinnat 6€/4€, lue tarkemmin museon verkkosivuilta.

Kuopion museo

5.-11.3. Dinokierros – Mobiilipeli seppo.io-alustalla
6.-10.3. klo 10-17 Elämän historia –näyttely (avoinna 1.3.-24.8.2018)
ke 7.3. klo 11.00 Opastus Elämän historia –näyttelyyn pääsymaksun hinnalla
Aikuiset pääsevät alennuslipulla jos mukana olevalla lapsella on ranneke.

Kuopion Korttelimuseo

Korttelimuseon viihtyisissä museokodeissa voi tunnelmoida, miten kaupunkilaiset ovat ennen asuneet ja kotejaan sisustaneet. Lisäksi museoalueelta löytyvät mm. apteekkitalo, kirjailija Minna Canthin salonki sekä vaihtuvien näyttelyiden salit. Korttelimuseossa voi seikkailla myös Lasten talvikartan kanssa, karttoja on saatavissa museon lipunmyyntipisteestä. Korttelimuseossa avautuu 6.3.2018 aivan uusi näyttely, joka esittelee Sisällissodan tapahtumia ja arkielämää Kuopiossa 1917–1925. 6.3. alkaen pelattavissa Toivon ja sekasorron aika -kaupunkipeli (mobiili).

Näyttelyn avajaispäivänä, tiistaina 6.3. 2018 on Korttelimuseossa kaikille pääsymaksuton päivä.

Museo on avoinna normaalisti ti-la klo 10–15. Näyttelyn esittelyt klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00, lue tarkemmin museon verkkosivuilta. Aikuisten lippu maksaa vain 4€ jos mukana olevalla lapsella on ranneke.

keskiviikkona 7.3.
Opastus klo 12: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 13: Apteekissa 100 vuotta sitten, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 14: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille

torstaina 8.3.
Opastus klo 12: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 13: Apteekissa 100 vuotta sitten, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 14: Minna Canthin salongissa. Hyvää naistenpäivää!

perjantaina 9.3.
Opastus klo 12: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 13: Apteekissa 100 vuotta sitten, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 14: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille

lauantaina 10.3.
Opastus klo 12: Kierros entisajan kaupunkilaiskodeissa, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 13: Apteekissa 100 vuotta sitten, sopii kaikenikäisille
Opastus klo 14: Miten ennen sisustettiin – opastettu kierros museokodeissa

Stone age in the Ice Cave

Upea, Leppävirran Vesileppisen maanalaiseen, hiihtoputkena käytettyyn kallioluolaan rakennettu Ice Cave on avoinna joka päivä myös hiihtolomakaudella. Entistä suurempana avatussa Ice Cavessa on näytillä luolajäänveiston maailmanmestaruuskisojen huikeat kolmemetriset taideteokset sekä jäästä rakennetut aktiviteetit. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät siis hurjastelemaan snow tube -jääliukumäkeen, telmimään jääpuistoon, tekemään aarteenetsintää ja löytämään tiensä ulos komeasta jäälabyrintista. Kuopion keskustasta Leppävirralle on matkaa noin 60km verran.

Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa

RIISAan pääsevät alle 18-vuotiaat aina ilmaiseksi, mutta hiihtolomien kunniaksi rannekkeellisen lapsen kanssa seurassa saapuva aikuinen saa pääsylipun alennettuun,  8 euron hintaan. (norm. 10€). Yksi lapsi – yksi alennus yhdelle aikuiselle.

Kirjastot

Kirjastot tarjoavat parhaita aarteita kaiken ikäisille, nimittäin kokonaan uusia maailmoja! Satutunnit ovat legendaarinen kirjastotapahtuma pienemmille.

Pääkirjaston satutunnit keskiviikkoisin klo 10.00: 21.2. Jännittävä matka, 28.2. Mummon luona ja 7.3. Dinovaara!
Pakkasperhosia ja hankihyttysiä –loruleikkituokio tiistaina 6.3. klo 10 – 10.30
Tule mukaan mielikuvitusseikkailuun pienten siivekkäitten tutkimusmatkalle lumisille hangille. Kuka on hiipinyt kinoksessa kuusen alla? Entäs, kuka jättänyt aterioidessaan tällaiset jäljet? Miksi täällä on näin hiljaista, missä kaikki ovat? Jos vastaukset eivät löydy hangen päältä, siivet suppuun ja silmät kiinni, hyppy hangen sisään!

Kaavin lähikirjasto: ti 20.2. klo 9.30

Juankosken lähikirjasto: ke 28.2. klo 9.30

Jynkän lähikirjasto: Perjantaisin klo 9.30 / 23.1. / 2.2.

Maaningan lähikirjasto: 21.2.2018 kello 9.30-10.30, aiheena Ystävyys

Pyörön lähikirjasto: Satutuokiot Pyörön kirjastossa kello 9.30: 16.2. 5-6 v. / 2.3. 2-4 v

Puijonlaakson kirjasto: Tiistaisin: 20.2., 6.3. klo 17.30