Pujottelun-SM-Tahkolla

Pujottelun ja paripujottelun SM-kilpailut lasketaan Tahkolla 27.-29.3.2018. Samassa yhteydessä järjestetään myös Alppilegendat goes Tahko – juhlatapahtuma.  

Tahkolla laskettiin yleisen sarjan SM-kilpailut edellisen kerran vuonna 1998. Tuolloin pujottelun Suomen mestareiksi laskivat Tanja Poutiainen ja Kalle Palander, jotka molemmat saavuttivat saman kauden aikana myös ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

Legendat palaavat SM -kisapaikalle

Keskiviikon paripujottelun SM-kisan yhteydessä järjestetään samalla myös Alppilegendat goes Tahko -tapahtuma, jossa osa entisistä alppimaajoukkueen laskijoista kokoontuu Tahkon kisapaikalle kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Alustavasti mukana ovat mm. Kalle Palander, Sanni Leinonen, Janne Leskinen, Mika Marila, Sami Uotila sekä muita maajoukkuekasvoja, kuten Riitta Ollikka ja Pertti Ruuskanen. Laskijoiden lisäksi tapahtumassa on mukana myös muita tunnettuja alppilajien parissa toimivia henkilöitä, kuten legendaarinen kisaselostaja Anssi Kukkonen.

Kilpailujen yhteydessä järjestetään maksullinen Meet & Ski -tapahtuma, jossa tiistain iltajuhlan ohjelmassa on paitsi tiistain SM -pujottelujen palkintojenjako, myös mahdollisuus tavata suomalaisia alppilegendoja ja maajoukkuelaskijoita laajemminkin. Mukana on myös Tahkon Alppikoulun nykyisiä opiskelijoita. Palkinnot tulee jakamaan Jari-Matti Latvala. Iltajuhlan juontaa selostajapari Anssi Kukkonen ja Maisa Torppa.

Kisahuumaa paikan päällä ja nettilähetyksinä

SM -kilpailuja ja AlppiLegendat -tapahtumaa voi seurata sekä paikan päällä, kuin 27.-28.3.2018 netin kautta lähetettävinä tv ja radiolähetyksinä. Kilpailut lasketaan Tahko Special ja World Cup -rinteissä, joissa kisoja voi seurata niin rinteiden reunoilta kuin maalialueeltakin. Paikan päälle kannattaa ehdottomasti saapua vaikka hieman kauempaankin!

Radioselostajana toimii urheilutoimittaja Kalle Lepistö ja TV-selostajana alppihiihtäjä Viktor Malmström. Nettilähetysten linkit avataan tapahtuman alla osoitteissa www.tahko.com ja www.tahkoalpineraces.com.

Kilpailuaikataulut

Tiistai 27.3.2018

  • klo 10:00 Yleisen sarjan SM-pujottelu | World Cup
  • klo 15:00 SM-paripujottelun karsinta

Keskiviikko 28.3.2018

  • klo 12:00 AlppiLegendat paripujottelu | Tahko Special
  • klo 13:00 Yleisen sarjan SM-paripujotttelu | Tahko Special

Torstai 29.3.2018

  • klo 10:00 Nuorten U18 ja U21-sarjojen SM-pujottelu | World Cup

 

Nuorten suurleiri ja valtakunnalliset loppukilpailut

Ennen pujottelun ja paripujottelun SM-kisoja on tulevaisuuden alppilegendojen näytön paikka. Edeltävällä viikolla, 21.-21.3.2018 Tahkolla järjestetään 10-12-vuotiaiden kaksipäiväinen suurleiri, joka huipentuu samanikäisten lasten valtakunnallisiin alppihiihdon loppukilpailuihin 23.-25.3.2018.

RetroSki kunnioittaa Tahkon 50 -vuotista alppihiihtoperinnettä

Virallisten kilpailujen jälkeen on vuorossa Pitkäperjantain RetroSki-tapahtuma, joka alkaa Iso-Tahko rinteessä 30.3.2018 klo 12:00. Tapahtumassa kunnioitetaan Tahkon 50-vuotista alppihiihtoperinnettä muun muassa laskemalla näytöslaskuja eri-ikäisillä alppivälineillä ja laskutekniikoilla. Tapahtumassa lasketaan myös kaikille avoin RetroSki-kisa, jossa palkitaan itse kilpailun voittajien lisäksi myös näyttävimmät asusteet ja tyylit.

SM-kisaviikko ja sen tapahtumat ovat osa Tahkon 50-vuotisjuhlintaa. Tahkon matkailu alkoi, kun nilsiäläiset rakensivat ensimmäisen hiihtohissin Tahkomäelle vuonna 1968. SM-kilpailut ja Meet & Ski -tapahtuman järjestävät Tahkon Alppikoulu ja Tahkon Alppikoulun tuki ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Lue lisää kilpailuista osoitteessa www.tahkoalpineraces.com

#tahko50smpujottelu

#tahko50

#tahkonrinteet

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail