Tahkon reittimerkit

Outdoors Pohjois-Savon luontoliikuntareitistöjen esiselvityshanke järjesti reitinmerkintäkoulutuksen Tahkolla 12.9.2017. Kouluttajaksi Tahkolle oli saatu Metsähallituksen Lapin luontopalveluista erikoissuunnittelija Erkki Ollila. Käytännönläheisessä koulutuksessa käytiin laajasti läpi reittien merkintään, ylläpitoon ja tuotteistukseen liittyviä asioita. Osallistuminen oli innostunutta ja koulutus osui juuri oikeaan hetkeen Tahkon reitistöjen kehittämisen kannalta.

 

Tahkon reittikoulutuksen teoriaosuus

Tahkon reittikoulutuksen teoriasosuus toteutettiin Break Sokos Hotel Tahkovuoren kokoustilassa.

 

Osallistujat saivat myös käytännönläheistä koulutusta ulkona. Koulutuksen vetäjän Erkki Ollilan johdolla käveltiin Tahkon reitistöjä ja huomioitiin reittimerkinöjen tilanne sekä muutoinkin keskusteltiin käytännön esimerkkien kautta reittien rakentamisesta.

 

Tahkon reittikoulutus

Huonosta kelistä huolimatta koulutusryhmä jalkautui Tahkon lähimaastoon tutkailemaan tämän hetken reittien tilannetta.

 

Tahkolla reittien kehittäminen on jo hyvässä vauhdissa

Tahkon kyläyhdistyksellä on menossa hanke, jonka tärkein keskittymisalue on erilaisten reitistöjen kehittäminen Tahkolla. Hanke on jo hyvässä vauhdissa ja hankkeen alkuvaiheessa kartoitettuja kehittämiskohteita parannellaan yksi kerrallaan. Monia hankkeen aikaansannoksia onkin jo kävijöiden nautittavana.

Nuotiopaikkoja on Tahkolle syntynyt jo entisten ohelle kaksi lisää. Kaikkien avoimeen käyttöön on avattu kaksi kotaa, toinen Nipasen laelle upeisiin maisemiin ja toinen Syvärin rannalle aivan Tahkon keskustan tuntumaan. Lisäksi parhaillaan on viimeisteltävänä Välimäen päälle, eli Länsirinteiden uusimman hissin yläaseman tuntumaan jykevästä puusta laavu. Kaikki nuotiopaikat ovat ympärivuotisesti käytössä.

 

Nipasen kota on avoinna kaikille

Nipasen kodalta avautuu huikeat näkymät yli Syväri-järven.

 

Vaellusreiteittejä on jonkin verran kyltitetty ja pitkospuita rakennettu.

 

Tahkon pitkopuut

Tahkolla on uusittu pitkospuita. Uudet pitkospuut on tehty leveiksi ja tukeviksi, joten nyt pärjää vetelimmissäkin paikoissa.

 

Tahkonrinteiden kanssa yhteistyössä on merkattu ja rakennettu hyvätasoinen alamäkipyöräilyreitti ja se oli jo menneenä kesänä kovassa käytössä.

 

Tahkon alamäkireitti

Tahkon alamäkipyöräilyeitteihin lisättiin kesälle 2017 leveä ja aloittelijallekin sopiva reitti.

 

Tulossa on vielä tämän syksyn aikana Piazzan parkkipaikan tuntumaan kaikkien reittien info-rakennus. Info-rakennuksessa tulee olemaan kattava tieto Tahkon reitistöistä.

 

Reittien info-rakennuksen paikka Tahkolla

Tahkon kyläyhdistyksen puheenjohta esittelee tyytyväisenä paikkaa, johon rakennetaan reittien Info-rakennus.

 

Kuluneen vuoden aikana on paljon ollut puhetta Tahkon portaista. Tahkon portaat rakentaa Tahkonrinteet ja ne valmistuvat syksyn 2017 aikana. Tahkon portaat täydentävät mainiosti Tahkon reitistöjä ja palvelevat monipuolisesti nykyisiä ja tulevia tarpeita.

 

Tahkon portaat

Tahkon portaista on paljon valmiina. Loput saadaan käyttöön lähiaikoina syksyn mittaan.

 

Huippumeininkiä!

 

Linkki: Tahkon kyläyhdistyksen sivut

Linkki: Tahkon portaat

Linkki: Retkeily Tahkolla

 

 

Jaa sivu
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail